Η Διεθνής Ημέρα Πτήσης του Ανθρώπου στο Διάστημα, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Απριλίου.
Στις 12 Απριλίου του 1961, ο Γιούρι Γκαγκάριν (1934-1968), ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα, έκανε μια βόλτα γύρω από τη Γη, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την εξερεύνηση του απέραντου και μυστηριώδους διαστήματος.

Γιούρι Γκαγκάριν
Βέβαια ο πρώτος ζωντανός οργανισμός που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη γη, επιβαίνοντας στον δορυφόρο Σπούτνικ 2, στις 3 Νοεμβρίου του 1957, ήταν η Λάικα, μια μικρή σκυλίτσα που έστειλε η Σοβιετική Ένωση.Λάικα
Στις 21 Ιουλίου του 1969, ο Αμερικανός Νιλ Άρμστρονγκ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη με τη διαστημική πτήση Απόλλων 11. Μαζί του ήταν και ο Μπαζ Άλντριν.Ο Άρμστρονγκ είπε τότε την ιστορική φράση «...ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα».
Νιλ Άρμστρονγκ στη Σελήνη
Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι μια συναρπαστική περιπέτεια.Το ηλιακό μας σύστημα είναι ένας εκπληκτικός κόσμος γεμάτος πλανήτες, δορυφόρους, αστεροειδείς και κομήτες!
Ο Ήλιος είναι το μεγαλύτερο και το πιο φωτεινό αστέρι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Βρίσκεται στο κέντρο και είναι μια τεράστια πηγή ενέργειας για όλους τους πλανήτες.
Ο Ήλιος είναι το μεγαλύτερο και το πιο φωτεινό αστέρι στο δικό μας ηλιακό σύστημα. Βρίσκεται στο κέντρο και είναι μια τεράστια πηγή ενέργειας για όλους τους πλανήτες.
Το ηλιακό μας σύστημα
Κατά το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη ήταν ακίνητη στο κέντρο του σύμπαντος. Αρχικά, ο Έλληνας φιλόσοφος Αρίσταρχος της Σάμου είχε σκεφτεί ότι το κέντρο του σύμπαντος ήταν ο ήλιος.
Ο Πολωνός Νικόλαος Κοπέρνικος ήταν ο πρώτος που εξήγησε επιστημονικά το ηλιοκεντρικό σύστημα.
Αργότερα παρατηρήσεις και συμπεράσματα για το σύμπαν έκαναν ο Γαλιλαίος, ο Χόυενς, ο Χάλλεϋ, ο Μπέσελ.
Αργότερα παρατηρήσεις και συμπεράσματα για το σύμπαν έκαναν ο Γαλιλαίος, ο Χόυενς, ο Χάλλεϋ, ο Μπέσελ.
Ο Ερμής και η Αφροδίτη, είναι οι πιο κοντινοί πλανήτες στη γη.
Είναι γεμάτοι βράχους και έχουν υψηλή θερμοκρασία.
Η Γη, ο δικός μας πλανήτης, είναι γεμάτη ζωή, με ωκεανούς, βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, φαράγγια και φυσικά με ανθρώπους.
Ο Άρης, ο «κόκκινος πλανήτης», μοιάζει με τη Γη, αλλά είναι πιο ξηρός και κρύος. Διαθέτει το πιο ψηλό βουνό του ηλιακού μας συστήματος, το όρος Όλυμπος.
Ο Δίας, ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, οι γίγαντες αερίου, με τα δαχτυλίδια και τους πολλούς δορυφόρους τους, μας εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την ομορφιά τους.
Η Γη, όπως φαίνεται από τη Σελήνη
Εκτός από τους πλανήτες, υπάρχουν και άλλα εκπληκτικά διαστημικά σώματα που μας προκαλούν ενδιαφέρον.
Οι δορυφόροι είναι ουράνια σώματα, σαν πλανήτες, που περιστρέφονται γύρω από έναν πλανήτη. Ο δορυφόρος της Γης είναι η Σελήνη, που απέχει από τον πλανήτης μας 384.400 χιλιόμετρα.
Οι αστεροειδείς είναι μικρά, βραχώδη σώματα που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο.
Οι κομήτες, με τις ουρές τους από πάγο και σκόνη, έρχονται από τα πιο μακρινά σημεία του ηλιακού μας συστήματος.